ARCTIC SEA

Opis proizvoda

Arctic Sea, kao kombinacija ribljeg i maslinovog ulja, spada u balansirane dodatke ishrani sa multivalentnim dejstvom.

OMEGA 3

Omega 3 masne kiseline su esencijalne za formiranje novog tkiva i veoma su važne za razvoj i rast. Takođe, igraju bitnu ulogu u sprečavanju degenerativnih promena i preranih simptoma starosti. Istrazivači su pokazali da Omega 3 ribljeg ulja (cod, losos, sardine, tune), posebno riba iz hladnih arktičkih voda, ne samo da smanjuju bol i upalu, već sprečavaju degeneraciju i propadanje hrskavice u zglobovima.

Australijski istrazivači su dokazali vezu između ishrane i degeneracije makule, koju stimuliše nedostatak Omega 3 u organizmu. Mnoge studije, sa kraja prošlog i početka ovog veka, ukazuju na vezu između srčanih i vaskularnih oboljenja i nedostatka Omega 3 u organizmu. U nedostatku polinezasićenih Omega 3 masnih kiselina, organizam koristi zasićene masne kiseline za izgradnju ćeliskih membrana. Tako stvorene ćeliske membrane su manje elastične, što se negativno odražava na kardiovaskularni sistem.

OMEGA 9

Omega 9 je mono nezasićena masna kiselina maslinovog ulja. Njen uticaj na smanjenje nivoa holesterola je odavno dokazan u praksi, posebno kod naroda koji u ishrani koriste maslinovo ulje (kao što su mediteranske zemlje). Omega 9 redukuje holesterol i trigliceride u krvi i poboljšava opste stanje zdravlja.

U Arctic Sea su ove dve vrste masnih kiselina zastupljene u odnosu 3:1, Omega 3 : Omega 9.

Arctic Sea, kao kombinacija ribljeg i maslinovog ulja u prirodnom obliku, smatra se korisnim dodatkom savremenoj ishrani. Neophodan je kod sledecih simptoma: visok krvni pritisak, visok holesterol, povišeni trigliceridi, retencija vode u telu, pogoršanje vida, slabljenje memorije, razni oblici depresije, učestale infekcije i upale, suva koža, trnjenje mišića ruku ili nogu itd.